Friluftsutflykt med pennor ger inspiration

Att vara ute i de svenska skogarna är härligt så här på vårkanten. Man börjar äntligen höra fåglarna sjunga sina vackra sånger och träden ser mer och mer livfulla ut. Solens strålar värmer, trots att det bara är 4-5 grader ute. En rolig sak att göra framförallt om man är ute på friluftsutflykt med barn är att bära med sig några helvita A4 eller A5 och ett antal pennor i olika färger. Med papper och pennorna kan man rita av det man hittar på utflykten. Har man tur kan man rita av mer än träd och fåglar.

Att tänka på när man är ute såhär års är att ha på sig rätt kläder, kom ihåg det gamla ordspråket, ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Det är därför man bör ha med sig något varmt och regntåligt, om det finns risk för regn, kolla väderprognoser i förväg. Vi köper alla våra kläder på clubxprs.se, de har ett bra utbud till resonabla priser. Så där har ni ett tips att kolla innan ni ger er ut på friluftsutflykt.

Ska man campa i tält såhär års bör man fundera på att sova i ytterkläderna och byta från vanliga strumpor till bomullssockor när man ska sova. Under sommaren kan man sova i pyjamas eller endast underkläder.