Utomhusbelysning och annat att tänka på när man tältar

När snön nu börjar smälta och våren och värmen börjar sitt ankommande, är det nog många likt oss som vill ut och campa i tält. När man åker iväg och tältar är det viktigt att man tar med sig en del grejer, speciellt om man ska tälta långt bort från civilisationen.

1. Mat som går att värma över öppen eld:

Det kan vara i stort sett vara vad som helst, korv med bröd, hemmagjord chili con carne, vi har till och med sett hel kyckling blivit grillad över öppen eld när vi har tältat i de svenska skogarna. Glöm inte marshmallows, gått att grilla över öppen eld.

2. Flaskor med färskt, kallt vatten

När man inte har tillgång till vare sig en matbutik eller kökskranen, är det viktigt att man förbereder sig med flaskvatten. Vi föreslår att man tar med lika många vattenflaskor som människor, då får alla var sin och det behöver inte uppstå diskussion över vem som har druckit vems.

3. Kläder för väder

Vare sig det är 5 plusgrader och sol eller 15 plusgrader och regn, är det viktigt att ha med sig rätt kläder för en hel dag och natt i skogen. Lösa och bekväma träningskläder är att föredra framför hårt åtsittande jeans.

4. Utomhusbelysning och annan belysning
Belysning är viktigt att ta med sig om man ska tälta under året när solen fortfarande går ner vid 20-21-tiden. Med bra belysning, som till exempel ficklampor eller solcellslampor, är det lätt att se i mörkret. Solcellslampor som markerar vart man kan göra sina behov är ett tips som vi rekommenderar.

5. Ett gott humör

Alla har roligare än alla är på bra humör, detta gäller i alla lägen, när man är ute på krogen med kompisgänget, när man är diskussioner om att byta fasad, och såklart när man är ute och tältar i den svenska vildmarken.