Lagförsäljning och andra jobb för pengar till campingprylar

Att tjäna sina egna pengar är något av de mest belönande man kan göra, att sedan kunna använda dessa pengar till att köpa de campingprylar man behöver och vill ha är ännu bättre.

Som ung är jobben begränsade, oftast får man stå i en kassa på ICA, sitta barnvakt åt grannarna, hjälpa andra elever med läxhjälp eller arbeta med lagförsäljning, för att i grupp tjäna ihop tillräckligt med pengar.

När man väl har blivit lite äldre och kan lagligen jobba med i princip vad som helst, är det lättare att tjäna ihop pengar till nya campingprylar. Om man gillar att campa, gillar man förmodligen naturen och bevarandet av naturen, då är jobb där man tar hand om miljön kanske något man bör satsa på. Jobb som exempelvis miljökonsult, biolog, geotekniker och kanske det mest lockande för alla oss skogscampare, skogsmästare, med fler. De sistnämnda är mer inriktade på arbete i själva skogen, något som många säkerligen kan tänka sig jobba. Att vara ute i skogen är för många uppfriskande och livgivande, då är det bra att det finns yrken där en del av yrket innebär arbete i skogen.

Om man inte känner eller har ork att plugga i x-antal år för att nå dessa yrkestitlar, kan jobb som trädgårdsmästare, försäljare av miljöprodukter, kundtjänst, tillverkare av giftfria leksaker, sophämtare eller något annat arbete där miljö och natur är en del av arbetet. Givetvis behöver man inte välja ett arbete som relaterar till miljö och natur bara för att man är en naturmänniska. Vill man dock förena nytta med nöje, är jobb med stark anknytning till miljö och natur något att rekommendera.

Lycka till med att tjäna pengar till era campingprylar! Hoppas ni får några underbara dagar ute i vildmarken.

Om ni vill uppleva någonting magiskt så ska ni åka långt bort från civilisationen, där det inte finns något artificiellt ljus. Det är där man kan se stjärnorna som bäst.