Vem som helst kan bli ett ljushuvud med pannlampor

Efter en sommar som blandat bra och dåligt väder, men med underbart ljusa kvällar kommer åter hösten med inte bara kyla utan också mörker. Visst kan man ha en ficklampa, men det gör att en av händerna blir upptagna. Jag tror vi alla har sett människor som har en liten ficklampa i munnen när händerna behövs, men det finns en mycket smidigare lösning, och det är att använda pannlampor.

En bra pannlampa är perfekt, inte bara för yrkesmän

När jag har haft hantverkare hemma har jag ofta sett dem bära pannlampor när det skall skruvas under diskbänken eller installeras nytt i elskåpet, men jag hade inte sett det på vanligt folk innan i år. Den lokala orienteringsklubben hade en nattävling och det var en annorlunda upplevelse att se alla dessa pannlampor lysa upp skogen i sommarnatten som små irrbloss. Nu har jag själv alltid en på huvudet när jag går ut på kvällen, och jag passade också på att köpa pannlampor till barnens cykelhjälmar. Klart att de har lyse på cykeln, men en extra pannlampa ger bättre ljus och de kan lysa upp där de tittar inte bara rakt fram.

En sak som jag märkt på de pannlampor jag köpt är att det går ställa in ljusstyrkan. Det är ju smart att kunna spara på batterierna om man inte måste ha fullt pådrag hela tiden. Sen fanns det ett mycket större utbud än jag nånsin vågat drömma om, vem kunde tro att behovet av pannlampor var så stort?

Duger det åt yrkesfolk och idrottare så duger det åt oss, så gör som vi och bli ett ljushuvud och lys upp de mörka årstiderna du med.

Kommentarer är stängda.